Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Piet Heinstraat en Columbusstraat
maar dan in Loosduinen


Heet nu Plantentuinen.

Heet nu Kruidentuinen.

Sandra Steenvoorden | 29-11-2018
@Arendbos. Ik lees dat u kleinzoon bent van meneer Bos van de kruidenierswinkel in Den Haag. Ik ben hoopvol op zoek naar Carla, zij is op jonge leeftijd in een pleeggezin terecht gekomen eind jaren 60. De naam van het pleeggezin is Bos (Den Haag) en ik weet dat de familie Bos een kruidenierswinkel hadden destijds. Kunt u mij wellicht verder helpen op weg naar mijn zoektocht naar Carla. Haar meisjesnaam is Spa... Ik hoor heel graag van u via mail of telefoon. Mijn mailadres is sandrasteenvoorden@ziggo.nl en telefoon 06-11214926. Hartelijke groet, Sandra Steenvoorden uit Mijdrecht

corrie .schilperoort | 14-7-2018
ik woonde in de columbusstraat nr 35 tegenover van spronsen de schoenmaker ik heb daar gewoond van ongeveer 1954 tot 1960 op dit adres zijn 2 zusjes geboren nakomertjes in totaal waren we dus met 2 jongen en 4 meisjes ik weet nog dat er bij de familie bronstijn op zaterdagmiddag tv werd gekeken.. op de haagweg of loosduinseweg was de fabriek van vredestijn.ook herinner ik mij daar een grote schoorsteen die later met springstof is neergehaald

robert | 27-3-2018
Hoi,
Ik ben familie van Arend van den Bos, kleinzoon, de kruidenier uit deze buurt, zoals PJ de Waa zegt. Mijn vader Peter was dus een zoon van hem, en sinds mijn vaders overlijden heb ik niet echt contact met de familie. Wel geprobeert, maar zo gaan die dingen.
Ik ken mijn opa e oma alleen maar uit de Binnentuinen, maar dat is toch in dezelfde buurt.
Ik woon al bijna 20 jaar niet in NL, maar ik moet elke keer als ik op de fiets naar mijn werk gaan, zoontje achterop om op de kleuterschool af te leveren, denken aan de momenten dat mijn vader me door Scheveningen en Loosduinen leidde en vertelde hoe de straten heette, wat er gebeurde, etc.
Voor vragen, robertus.vandenbos@vard.com
Ik vond he leuk om deze discussie op internet aan te treffen, het zou kunnen dat niemand dit bericht leest, de komende 10 jaar, maar misschien wordt het ook niet gewist :)

Anneke van spronsen | 14-2-2016
Hallo allemaal
Ik ben de dochter van aat en Toos` van Spronsen
Mijn vader had een schoenmakerij
Wij woonde columbusstraat hoek trompstraat met 4 zussen en 1 broertje
Ik werkte veel bij mijn vader mijn vriendin in de straat was riekie
Ik wil graag de naam van het groote gezin tegenover ons woonde????
Veel groetjes anneke
anneke46vanspronsen@gmail.com

carola van Beelen | 9-10-2014
Sorry,maakte een foutje,de broer van mijn moeder die is blijven wonen op Piet heinstraat nr 5 heette Nico Goeman

carola van Beelen | 9-10-2014
Mijn moeder woonde in de Piet heinstraat nr 5 haar broer was Nico boeman mijn moeder wil goeman is geboren in 1937 ze had een zus riet en ook nog broers Jan,Joop, Chris, ted,Nico,en ,Piet,iemand die mij hierover meer kan vertellen?Haar ouders heten tinus,en toos

Eric Postma | 4-3-2014
mail contact kan ook, bijna vergeten :) ericthepostman@hotmail.com
Ik hoop dat jullie ons rust kunnen geven in de familie, het heeft toch altijd een grote rol gespeeld, helaas is mijn vader nu overleden en hij heeft zelfs nooit geweten dat zijn vader al op zijn 3e overleden was.

Eric Postma | 4-3-2014
Leuk om al die verhalen te zien uit het verleden, ik zie ook een hoop kennis uit de omgeving Loosduinen. Ik ben op zoek naar mijn verleden, mijn geschiedenis, waarover een taboe heerste aan de kant van mijn oma, weet hier iemand misschien iets?
Mijn oma en opa woonde in loosduinen en moesten van de vader van mijn oma met elkaar trouwen vanwege zwangerschap. Het gaat om Riet (roepnaam) Dispa en Tjeerd Postma. Mijn vader Tjeerd Koop is geboren in juli 1945 in loosduinen. Tjeerd blijkt in 1948 overleden te zijn. Mijn vader heeft nooit geweten dat hij al overleden was en hoorde pas op zijn 15e dat zijn vader (riet Dispa in 1948 getrouwd met Piet Hofstede)niet zijn echte vader was. Mijn oma was toen al verhuisd naar Amsterdam. Ik kan nergens in genealogie iets vinden over Tjeerd Postma. Ik weet wel dat zijn opa in Den Haag woonde dus waarschijnlijk daar even heeft gewoond.
Ik Hoop dat iemand mij kan helpen

Piet van den Elshout | 25-2-2014
Ik ben in 1931 geboren in de Eversenstraat. Tante Nel de zus van mijn vader was getrouwd met Cor Bogers. Toen ik vijf jaar oud was zijn we naar Waalwijk vertrokken. Zijn er neven en nichten die hier nog iets van weten? Ik ken nog Adrie en Nel en Cor en Piet. Ik hoop nog eens op wat meer informatie.

Piet van den Elshout | 23-2-2014
Ik ben geboren in de Evertsenstraat in 1931 en heb er gewoond tot 1936.
De zus van mijn vader [tante Nel] was gehuwd met Cor Bogers, tuinder. Ik meen maar weet het niet zeker dat zij in de Piet Heinstraat woonden. Zijn er nog mensen en vooral neven en nichten die iets meer weten?

Jenny Heppener Bronsteijn | 20-2-2014
Mijn vader woonde ook in de Columbusstraat Loosduinen. Zijn naam is Aad Bronsteijn

Han van Hest | 11-2-2014
ik was wat aan het surfen en ik zag mijn oude buurtje. wij hebben in de Piet Heinstraat 15 gewoond en nu ik ook al de namen van de bewoners zie, komen er veel herinneringen boven. in de oorlog was een gedeelte van de heemskerkstraat gesloopt als ook in de columbusstraat.
af en toe spreek ik nog wel eens enkele oud=bewoners. erg leuk om de kaarten weer te zien . als de schoorsteen - te zien vanuit de columbusstraat is niet van de witmetaal, volgens mij van de wasserij eigen hulp;
groetjes

Piet Bronsteijn | 13-8-2013
Cris ik zag dat jij ook een family heb die Piet Bronsteijn heet. Van welke Piet moet jij dan zijn?
Ik ben geboren en opgegroeid in Loosduinen en ben van 1932. Wij wonen sinds 1970 in Canada
M.V.G Piet bronsteijn en hoop iets terug te horen van je. Ons e.mail adres is
peterbronsteyn@hotmail.com
Bij voorbaat bedankt

chris bronsteijn | 17-7-2013
ik heb ook een broer die piet bronsteijn heet

Rochus Zuurmond | 15-7-2013
@Hans, de Piet Heinstraat, later Plantentuinen.

Hans | 15-7-2013
Typisch, die trapvormige stoepranden in de Columbusstraat. De trottoirs waren niet betegeld, maar met dezelfde straatstenen als de rijweg aangelegd. Dit komt mij bekend voor. In de jaren `50 zag je het ook op het terrein van de Duinwaterleiding bij de watertoren in Scheveningen, waar ik familie had wonen.

Ik kom er niet goed uit. Hoe heet de zijstraat links van de Columbusstraat?

piet Bronstteijn | 15-7-2013
Frits ik zie dat jij het niet zeker wist van Koos Frolink (Froling) maar hij woonde met z,n ouders en zuster Anna op 30 in de vroegere Columbusstraat. Toen zijn ouder ovverleden 5 weken na elkaar is Koos en Anna daar blijven wonen (Anna was mental ziek)

Frits van der Lecq | 27-2-2013
En ja hoor het is gelukt om mail kontakt te krijgen met Piet en at helemaal uit Toronto

piet bronsteijn | 19-2-2013
Ik heb geprobeerd Frits vander Lecq te berijken, maar hij stuurd volgens ons niets van een computer want de mail die ik hem stuurd gaatn niet weg via onze P.C.
Ons adres is peterbronsteyn@hotmail.com. Frits stuur een computer e.mail adres s.v.p.
Piet Bronsteijn

frits van der lecq | 17-2-2013
In de columbusstraat woond een zekere Koos Froling die man was tog invalide ????????

frits van der lecq | 17-2-2013
Foutje moet staan helaas is dat niet gelukt

Frits van der Lecq | 15-2-2013
Ik heb geprobeerd om via het e mailadres truus@bell.net in kontakt te komen met Piet Bronstijen maar dat lukte niet
Helaas is dat gelukt email adres zou niet juist zijn ?????

vanderlecq13@home.nl

frits van der Lecq | 14-2-2013
Ik heb gewoond in de kruidentuinen 33 voorheen columbusstraat deze woning heb ik gekocht in 1962 van dhr. Giezeman(wasserij) voor 5000 gulden de handgeschreven koopovereenkomst heb ik nog.
Ik heb 13 jaar gewerkt als rijwiel en bromfiets monteur Bij B.verdoorn .

Door onvoorziene omstandigheden gestopt oud loosduiners weten wel waarom.
In het huisje waar ik gewoond heb woonde dhr. Jol. aan de overkant Mien welke vaak stonden te zingen.
Ook ging ik vaak met Koos Orie vissen (kijkduin) wat een tijd.
Piet Molenaar heb ik ook nog geholpen
vanderlecq13@home.nl


Flip van Spronsen | 29-1-2013
Hallo allemaal,
Ik ben de kleinzoon van Flip van Spronsen, de schoenmaker van de Columbusstraat 34. Mijn vader Aad van Spronsen heeft later de schoenmakerij overgenomen. Hij is helaas een paar jaar geleden op 86 jarige leeftijd overleden. Ik heb leuke herinneringen aan de buurt, met daaromheen voldoende jachtterrein om als kleine jongen in rond te dollen. Ik ben op mijn 25e daar weggegaan, maar denk nog met veel genoegen terug aan die tijd.

Henk Demkes | 5-9-2012
Hallo,

Ik heb vroeger altijd met mijn ouders,broers en zussen op de Piet Heinstraat nr. 8 gewoond.
Mijn ouders zijn Willem Demkes en Bernadina Middendorp.
In de jaren 60 ben ik samen met mijn vrouw Ans de Winter verhuisd maar Klazienaveen om een tuindersbedrijf te starten.
Het is leuk om te lezen wie er allemaal gewoond hebben, want alle namen komen mij bekend voor, dat geldt ook voor de Gevers Duynootstraat en de Heemskerkstraat.

petra doyle | 5-5-2012
piet bronsteyn mijn emaik adres ; petra_doyle@hotmail.com
als ik het me goed herrinner u zoons waren nick en peter?

petra doyle | 5-5-2012
meneer piet bronsteyn ik heb u jaren geleden ontmoet ik heb in 1981 u huis gekocht en heb er 15 jaar gewoond u heeft 2 kinderen die ik toen ook heb ontmoet de naam zegt u misschien niets mmar van der spek wel en van spronssen mijn opa en oma mijn moeder heet truus
bij toeval lees ik dit en vind dit leuk het is iets uit mijn jeugd

Piet bronsteijn | 3-5-2012
dank zij deze lijst hebben wij contact met een echte zeehelden buurt bewoner uit de Pietheinstraat. Lekker uode herinneringe op halen met Anneke

Kees van Hest | 29-4-2012
Hallo
Ik las hier o. a. berichten van Bas Gregoire, vroeger gewoond in de Columbusstraat. Ik zou graag in contact komen met deze Bas, omdat ik denk dat wij verre familie zijn.
Kees van Hest
(info@keesvanhest.nl)

Kees van Hest (vroeger Cor) | 19-4-2012
In 2009 reageerde ik al eens op deze pagina. Erg leuk, zeker nadat ik vandaag contact had met een oud mede-straatbewoonster (Piet heinstraat).
Maar hoezo: De reactie moet ook in de toekomst van waarde zijn?

Anneke Batist | 19-4-2012
Ik zou deze site wel eerder hebben willen zien...
Mooi, deze stukjes over mensen, straten en vooral de schoorscheen van Eigen Hulp! Mijn ouders zijn in 1944 in de Piet-Heinstraat komen wonen, waar ik ook ben geboren later in dat jaar; zelf heb ik er de eerste achttien jaren gewoond. De schoorsteen op de foto is inderdaad van Eigen Hulp; mijn vader is er een periode stoker geweest.
Bij het lezen van de reacties herken ik veel namen en mensen. Wie nog iets wil weten mag het vragen, graag zelfs:cambric@ziggo.nlLoekie | 11-4-2012
Terwijl ik wat moet opzoeken voor mijn werk , kom ik per ongeluk op deze site terecht. Piet Hein straat daar is mijn moeder geboren, Gevers Deynootstraat daar heeft mijn vader zijn jeugd doorgebracht "de Geest". Dus gauw even kijken. En jawel .. ik kom familie tegen. Mijn naam is Loekie van der Zanden- Westdorp, ik ben een dochter van Herman Westdorp en Bep Demkes. Dus een nicht van Helma en een nicht van Henk. Normaal reageer ik nooit op dit soort zaken , maar voor mij betekend de zeehelden buurt , een stukje jeugd ( wij woonden in de Hovybuurt) de opa`s en oma`s in de Piet Hein straat en De Geest . Ik moest gewoon even reageren. Ik neem me voor om regelmatig op de site te kijken.

Greet scholte(Middendorp) | 27-3-2012
Heel toevallig kwam ik op deze web pagina en vond het erg interresant. Ik heb altijd op Loosduinen gewoond en ben een dochter van Bas Middendorp hadden veel familie in de Piet Heinstraat n.l *8 -11Demkes,Middendorp #10 Arie #20 Piet Australie)en#25 Bas.
Het is wel leuk om weer bekenden namen te zien
Ja Henk je grootouders waren mijn Peet ome en Tante wat is de wereld to klein.
Hoop dat we zo een beetje contact en nieuws kunnen wisselen.
Vriendelijke groetjes uit Canada Greet Scholte Middendorp

Piet Bronsteijn | 21-11-2011
Ik zie de vraag van Koopman uit de vroegere Columbusstraat. Ik heb altijd op 37 gewoond en je moeder op31 in de straat.Ik kan je moerder prsoonlijk heel goed ook haar zusre en broers. Als u wil moet U Uw e.mail dares eens sturen.naar ons. U heeft denk ik met onze kinderen op school gezeten. Ons adres is
truus@bell.net
BEDANKT

PIET BRONSTEIJN | 23-10-2011
Het zou zo makkelijk zijn als de mensen hun e.mail adres zouden vermelden dan is er meer reactie, want ik heb zelf tot me 40ste jaar in de Columbusstraat en Trompstraat gewoond, en weet velen mensen, want ik ben van 1932.m.v.g. Piet Bronsteijn
truus@bell.net

Piet Bronsteijn | 20-10-2011
Ik zie een vraag van Inge Koopmans. Ik kan haar moeder heel goed en weet hoe ze in de Columbusstraat op 26 woonde. Moeder Leenie heeft mijn leeftijd. Ik wil U wel meer vertellen maar heeft geen e.mail adres van U.Ons adres is
truus@bell.net
stuurd Uw e.mail adres eens?

piet bronsteijn | 20-10-2011
Ik vergeet te vermelden dat het donkere stukje op de foto gezien van uit de columbusstraat is het winkeltje van Piet van Nierop(Piet de Puist) Z.n dochter Marie stond in de winkel en was de verkoopster. Ach ja, ik moest er voor me Vader altijd een pakje ibus tabak halen met vloetjes natuurlijk, want Langedoen verkocht geen tabak

piet bronsteijn | 20-10-2011
Ik heb de foto even bekeken, het is voor mijn 100% duidelijk dat de schoorsteen die je ziet van eigenhulp is. Ik heb me eerste 23 jaar in de columbusstraat op 37 gewoond en toen in de trompstraat tot 1970 in loosduinen, op de ene hoek was eigenhulp en op de andere hoek Zuiderwijk de groente boer. Wij waren trouwe spelers op het nieuwe slag en ook bezoekers van oud rozenburg waad we op de peren bomen af gingen. ze waren heerlijk, want we namen ze stiekum. Ik kan bijna de helen Zee helden buurt
truus@bell.net

Piet Bronsteijn uit Canada

Henk A. Demkes | 17-9-2011
Lieve Helma,
Ik heb zojuist de lijst hieronder doorgenomen en jij bent inderdaad mijn nichtje. Jij kunt mij mailen op demcos@gmail.com.
Groet,
Hendrik

Henk A. Demkes | 17-9-2011
Beste redactie,
Mijn naam is Henk A. Demkes. Mijn ouders zijn Nico Demkes en Rini Demkes-Nieuwmans. Nico was (hij leeft niet meer) de oudste zoon van Henk Demkes en Maria Louisa Gregoire. Mijn grootouders woonden in de Piet Heinstraat 11 (nu Plantentuinen). Mijn ouders woonden, later met mij erbij bij ze in.
Ik heb de familienaam in rechte lijn van vader op zoon uitgezocht en ben gestrand in 1687. Ik ga met het Bureau voor Genealogie proberen verder te komen, omdat in die rechte lijn een naamsverandering in 1723 heeft plaatsgevonden. In de rij reacties kom ik de naam Helma Demkes tegen. Als zij de dochter is van Gerard Demkes en Alida Brantenaar is, is zij mijn nichtje.
Groet,
Henk

bas gregoire | 24-8-2011
Ik Bas gregoire heb zelf in de columbusstraat 14 gewoond en vond het toen niet leuk dat jullie gingen verhuizen ik kwam vaak bij jullie aan de deur om dat ik dan jou broers op kwam halen om buiten te speelen dus Inge koopmans ik zou het leuk vinden als ik jou e mail adres zou hebben of dat iemandt dat mij zou kunnen door geven bas.gregoire@casema.nl

André Kraan (1952) | 24-8-2011
dag mensen,

Ik lees hieronder veel bekende namen uit het verleden. Leuk hoor. Ik woonde in de (toen) Trompstraat 8. Tussen de families van der Zalm (op 10) en Storm (tot ong. 1962) daarna fam. de Vries op nummer 6.
Ik had van 1966 tot 1969 een krantenwijk (het Binnenhof) in de buurt. Daarom kende ik veel mensen in de buurt (vooral katholieken)
Van de opbrengst kocht ik in 1969 een PUCH bij Jan van Son op de Haagweg. Mijn zussen zijn Joke en Annelies. Nu (in 2011) wonen we allen nog in Den Haag. Mijn moeder, Jo Kraan - Veelenturf, overleed in 2004 (82 jaar)
E-mail eventueel: André Kraan robinet@planet.nl

inge koopmans | 13-8-2011
ik heb in de columbusstraat n.m 26 gewoond.ik was 10 jaar toen we gingen verhuizen naar het cantatenplein.ik kom uit een groot gezin van 12 kinderen. zijn er mensen die ons kennen en wat willen vertellen ik hoor het graag.

Helma Demkes | 23-7-2011
Beste Hans,

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat je een reactie hier op de website hebt gezet en helaas lees ik dit nu pas.
Desalniettemin zou ik heel graag met jou moeder in contact willen treden om met haar van gedachten te wisselen omtrent mijn ouders en m.n. mijn moeder.
Ik zou het heel waardevol vinden!
Met vriendelijke groet,
Helma Demkes

Mijn emailadres is bekend bij de webmaster van deze site. (NR)

bas gregoire | 19-5-2011
de afbeeldingen zijn voor mijeen fijneheringering uit mijn kindertijd ik ben van 1952 en ben geboren in de columbusstraat 14 ik had ook twee zussen cor en riek mijn vader en moeder heten bas en marie dat was het

Jan van Brouwershaven | 13-3-2011
Ben getrouwd met een dochter van de schoenmaker v Spronsen
Woonde Columbusstraat 34

groeten Jan

van Rijn | 12-3-2011
Mijn familie had in de jaren 50/60 een witgoedzaak in de Piet Heinstraat. Ik wil graag hiervan meer weten. Arie van Rijn, getrouwd met Jo bos. Wie weet er meer?

Berends | 2-1-2011
Mijn oma Hofland-Beij woonde op nr 23
Ikzelf ben geboren op nr. 12( Columbusstraat) in 1953
We zijn verhuisd in 1959 ,mijn oma heeft er gewoond tot in de jaren 70
Aan het begin was ook een kruidenier. De winkels zaten maar aan de Haagweg.

Hans 't Hoen | 18-8-2010
Beste Helma,
Mijn moeder heeft jouw ouders (vooral je moeder) gekend en is benieuwd of zij nog leeft. Een jaar of tien geleden hebben zij elkaar voor het laatst telefonisch gesproken. Mijn moeder kan en wil je desgewenst nog wel iets vertellen over 'vroeger'. De naam 'Demkes' kwam bij ons regelmatig ter sprake. Wij woonden tot 1968 in de Heemskerckstraat op nummer 1 en zijn toen verhuisd naar Bezuidenhout. Ik was toen 9.

Als kind speelde ik vaak bij de Witmetaalfabriek, ik herinner mij de zinkbroodjes die er te vinden waren. Tegenover de Witmetaalfabriek stond een grote opslagloods, die later is afgebrand. Met mijn vader ging ik wel eens vissen in het water naast de Witmetaalfabriek. Ik herinner me verder een snoepwinkeltje in de Gevers Deynootstraat. De schillenboer, de scharensliep, het karretje van bakker van de Berg (?), het oliemannetje, wandelen over de Nieuwe Slag en je verstoppen in de bosjes, mooie jeugdtijd gehad.

met vriendelijke groet,

Hans 't Hoen


gilijamse dm | 20-7-2010
jc van de meer uit de gevers deynoot str had de bijnaam luie jan brigadier van politie
in loosduinen kwam volgens de verhalen wel aan zn trekken met clandestiene
slachtingen die hi opspoorde of het waar is ?ik weet het niet

Hans Klok | 19-7-2010
De andere straten heb ik ook nog? Gr. Hans.

Hans Klok | 19-7-2010
Het adressen boek 1942:

Gevers Deynootstraat.

Naam: Straat:

“De Gunst” Groentehal Gevers Deynootstraat 1
Verdoorn J. Gevers Deynootstraat 2
Driessen J. v. Gevers Deynootstraat 2a
Pattist P.L. Gevers Deynootstraat 2b
Winkel en Pakhuis Gevers Deynootstraat 3
Pandermaat H.D. Gevers Deynootstraat 4
Looije A. Gevers Deynootstraat 5
Cramer P. Gevers Deynootstraat 6
Veen G.J. v.d. Gevers Deynootstraat 7
Kroft J.W. v.d. Gevers Deynootstraat 8
Zoete W.C. de Gevers Deynootstraat 9
Struik W.J. Gevers Deynootstraat 10
Pauptit P. Gevers Deynootstraat 11
Weide R. v.d. Gevers Deynootstraat 12
Pauptit J. Gevers Deynootstraat 13
Wijk- Troost Wed. K. v. Gevers Deynootstraat 14
Oosthoek K.J. Gevers Deynootstraat 15
Burg F. v.d. Gevers Deynootstraat 16
Zalm C.N. v.d. Gevers Deynootstraat 17
Hartman C. Gevers Deynootstraat 18
Zalm Timmermanswerkplaats C.N. v.d. Gevers Deynootstraat 19
Kramp D. Gevers Deynootstraat 21
Oosterveer N. Gevers Deynootstraat 21
Kramp Drukkerij Gevers Deynootstraat 22
Stoll P. Gevers Deynootstraat 23
Zuidervaart C. Gevers Deynootstraat 24
Gevers Deynootstraat.

Naam: Straat:

Houdt W. v. Gevers Deynootstraat 26
Kok G.W. de Gevers Deynootstraat 27
Persoon J.C. Gevers Deynootstraat 28
Dam P.M. v. Gevers Deynootstraat 29
Meer J.C. v.d. Gevers Deynootstraat 30
Middendorp B. Gevers Deynootstraat 31
Persoon N.H. Gevers Deynootstraat 32
Hartman W.J. Gevers Deynootstraat 33
Janssen- Blitterswijk J.A. Gevers Deynootstraat 34
Janssen J.A. Gevers Deynootstraat 34
Bosland Wed. C.T. Gevers Deynootstraat 35
Voort- van Holstien Wed. B.A. v.d. Gevers Deynootstraat 36
Voort B.A. v.d. Gevers Deynootstraat 36
Laan F.M. Gevers Deynootstraat 36
Dam W.W. v. Gevers Deynootstraat 37
Talboom L. Gevers Deynootstraat 38
Coops A.H. Gevers Deynootstraat 39
Looye D. Gevers Deynootstraat 40
Persoon A.W. Gevers Deynootstraat 42
Roosma B. Gevers Deynootstraat 43
Voort J. v.d. Gevers Deynootstraat 44
Bosland B.A. Gevers Deynootstraat 45
Persoon P.H. Gevers Deynootstraat 46
Molenaar H. Gevers Deynootstraat 47
Rolfes M.W. Gevers Deynootstraat 48
Overduin M. Gevers Deynootstraat 49
Meer J.C. v.d. Gevers Deynootstraat 50
Hartman W.L. Gevers Deynootstraat 51
Geelen A. v. Gevers Deynootstraat 52
Megens C. Gevers Deynootstraat 53
Bergenhenegouwen C. v. Gevers Deynootstraat 54
Steekelenburg J. Gevers Deynootstraat 55
Wessels G.J. Gevers Deynootstraat 56
Aar M.C. v.d. Gevers Deynootstraat 57
Spies J. Gevers Deynootstraat 58
Zoete W. de Gevers Deynootstraat 59
Beek J.G. v. Gevers Deynootstraat 60
Zuiderwijk F.J. Gevers Deynootstraat 61
Laduk A. Gevers Deynootstraat 61
Dispa J. Gevers Deynootstraat 62
Spronsen Wed. H.Ph. van Gevers Deynootstraat 63
Pronk D. Gevers Deynootstraat 64
Eerste Ned. Witmetaalfabriek Gevers Deynootstraat 65
Rossum Czn. P. v. Gevers Deynootstraat 116
Aar H.J. v.d. Gevers Deynootstraat 117
Laan S. v.d. Gevers Deynootstraat 151
Gevers Deynootstraat.

Naam: Straat:

Gloudemans G. Gevers Deynootstraat 160
Haan A. de Gevers Deynootstraat 162
Swaluw G.B. v.d. Gevers Deynootstraat 166
Bosker M. Gevers Deynootstraat 168
Flinterman G.C. Gevers Deynootstraat 170
Krul Jac.J. Gevers Deynootstraat 171
Broos A. Gevers Deynootstraat 174
Broekhuizen J. Gevers Deynootstraat 176
Lans C.N. v.d. Gevers Deynootstraat 177
le Roy J.P. Gevers Deynootstraat 178
Valetin W. Gevers Deynootstraat 179
Doel- Leest Wed. P. v.d. Gevers Deynootstraat 180
Valentin J. Gevers Deynootstraat 181
Boonstoppel J.G. Gevers Deynootstraat 182
Lans J.C. van der Gevers Deynootstraat 184
Hartman A.C. Gevers Deynootstraat 186
Houweling C. Gevers Deynootstraat 188
Verheul C. Gevers Deynootstraat 190
Flinterman D.C. Gevers Deynootstraat 192
Al C.H. Gevers Deynootstraat 204

gilijamse dm | 19-7-2010
mooi nu nog die andere zij straten met inwoners uit die jaren

P.J. de Waa, | 19-7-2010
de Piet Heinstraat
gezien vanuit de Columbusstraat woonde in de periode 1942 - 1945 aan de linkerzijde op de nummers 1 Henk Timmers, 3 Piet van de Heuvel,
5 Nico Goeman, 7 Toon de Gier, 9 Guus van Gaalen, 11 Henk Demkes,
13 Piet van der Zijden, 15 Nico van Hest, 17 Henk Stevens, 19 Janus van der Kroft, 21 Dirk van Leeuwen, 23 Gerard Koene, 25 Dirk Pruisers, daarnaast was een hek, de ingang naar de achtertuintjes.
aan de rechterzijde woonde op de nummers 2 Piet en Martina Peters,
4 Frans de Waal Pzn, 6 Koos Janse, 8 Willem Demkes, 10 Arie Middensorp,
12 Wed. L.J. Goutier, 14 Cees Bogers, 16 Piet Batist, 18 Wed. Alie Peeters-
Kuiper, 20 Leo Bergenhenegouwen, 22 Jan Toussaint, 24 Leen Koks,
26 Wim van der Voort Sr., daarnaast eveneens een hek naar de achtertuintjes, voor het huis van Guus van Gaalen op nuummer 9, stond een
distributie-radio antenne, welke de gehele zeeheldenbuurt van radio-ontvangst kon voorzien, want alleen de welgestelde bewoners konden zich
in die tijd een radio permiteren en die waren er niet veel ! halverwege midden in de straat stond een scharen-en messenslijper zijn werk te
verrichten, de twee huizen die men ziet in de Heemskerckstraat met de puntgevel nummer 11 en 13 toen bewoond door Koos van Veen en Piet de Waal met hun gezinnen moesten in 1945 als gevolg van spergebied afgebrolen worden dus werden laatstgenoemden plots verplicht hun verblijf elders zoeken na de oorlog zijn deze woningen weer aangebouwd.
de Columbusstraat
gezien vanuit de Gevers Deynootstraat woonde in diezelfde periode aan de
linkerzijde op nummers 1 de fietsenwinkel van Henk Pandermaat, (vadertje
langbeen), 3 Henk Pandermaat, en zijn fietsherstelplaats, 5 H. Gerritsen,
7 Arend van der Bos Jr, met kruidenierswinkel, 8 Willem van Veen, 11 Hiele,
13 Maarten Storm, 15 N. Vreugdenhil, 17 Jan Schippers, 19 Janus van der
Hoeven, (Janus de Koei), 21 Jaap van Bree, 23 Ch. Hofland Beij,
25 Koos Peeters, 27 Frans Lint, 29 P. van Spronsen, 31 A. de Munnik,
33 Arie Jol, 35 Nico van der Hoeven, 37 Bert Bronsteijn, en dan stond men
in de Trompstraat
aan de rechterzijde woonde op de nummers 2 Dorus van Gaalen,
4 Wed A. de Zwijger, 6 J.H. Swart, 8 Jan Bakker, 10 Arie Krouwel,
12 Koos van Boheemen, 14 Martien van Ruiven, 16 Leen Meeuwisse,
18 M. Hoppenbrouwer, 20 Willem Lelieveld, 22 Janus Koolen, 24 Nard Verbeek, 26 Arie van der Heijden, 28 Jan de Wldt, 30 Koos Fröling,
32 A. van der Eijk van Dalen, 34 Flip van Spronsen, met zijn schoenmakerij,
dan stond men eveneens in de Tromrstraat
op de eertste foto van de Columbusstraat ziet men halverwege aan de rechterzijde van de straat het karretje van Arie Langendoen de heetwaterbaas staan, het pandje in de Trompstraat rechtvoor is het snoepwinkeltje van Piet van Nierop, (Piet de Puist), daarbovenuit steekt de schoorsteen van wasserij Eigen Hulp aan Het Nieuwe Slag dit was een
koolaspad die een verbinding verschafte vanaf de Haagweg via aan het eind
met een bocht naar de Traviatastraat op de Laan van Meerdervoort uit kwam
op de tweede foto komt toevallig net de groenteboet de Piet Heinstraat met
zijn handkar uit lopen en stopt even om uit te rusten, en 2 buurvrouwen die
elkaar wat moesten vertellen ook hier aan het eind van de straat steekt boven de daken de schoorstenpijp van wasserij Eigen Hulp welke eind jaren zestig gelijk met de wasserij langs Het Nieuwe Slag en de Evertsenstraat hoek
Haagweg met de grond gelijk werden gemaakt deze moesten plaats maken
voor de verbreding van Het Nieuwe Slag welke toen ineens Groen van
Prinstererlaan moest gaan heten onzin !!! het had gewoon de naam
Het Nieuwe Slag moeten blijven, in heel 's-Gravenhage komt de naam
Het Nieuwe Slag niet voor wat straat of laan betrft
de Witmetaalfabriek was gelegen aan het eind van de Gevers Deynootstraat
over de brug in de geest zoals dat vroeger heette wat vanuit de Piet Hein als de Columbusstraat niet kon worden gezien, fijn dat ik mijn verhaal even met
de lezers kan delen groet ik allen vanuit Loosduinen

Chris | 1-6-2009
Mijn opa en oma, Toon en Riek de Gier woonden met hun gezin in de Piet Heinstraat. Mijn opa heeft er eerst met zijn ouders gewoond, toen de huizen gebouwd werden. Na zijn huwelijk in 1937 met zijn gezin (uiteindelijk negen kinderen: Toon, Riet, Tonia, Trudie, Cor, Hans, Frans, Joop, Ted) Mijn opa en oma hebben er gewoond tot ca. 1982. Ik kwam vroeger vaak bij mijn opa en oma logeren. Ik heb goede herinneringen aan de Piet Heinstraat!

Rien | 2-5-2009
Gerard, je hebt me overtuigd.

Gerard | 2-5-2009
Dit is de schoorsteen van eigen hulp wasserij en dat was op de hoek wat nu groen van prinsterlaan (nieuwe slag heette dat vroeger) oude haagweg
ik ben er bij geweest toen ze hem implodeerde ik meen 1970
was op een woensdag en ik kan het weten want ik woon er al 49 jaar in de houttuinen (trompstraat)

mvg. Gerard

Rien Solcer | 2-5-2009
Als eigen hulp stond waar nu de Gamma is, vind ik het te ver weg.
In de oud rozenburglaan 7 stond ook een wasserij nl. Duinzicht, deze had ook een schoorsteen en stond precies in het verlengde van de Columbusstraat, ik denk eerder dat het deze schoorsteen is.

Gerard | 2-5-2009
De schoorssteen is van wasserij Eigen hulp
afgebrand begin jaren zeventig

Helma Demkes | 8-4-2009
Hallo Kees en overige geinteresseerden.

Mijn vader, Gerard Demkes heeft zijn jeugd doorgebracht in de Piet Heinstraat no 11.
Hij kwam uit een gezin van vijf kinderen, t.w. Nico Demkes, Gerard Demkes, Bep Demkes, Stien Demkes en Henk Demkes.
Mijn grootouders heetten Henk Demkes en Marie Demkes- Gregoire.

Zijn er nog mensen die herinneringen hebben aan één van hen of aan de Piet Heinstraat, dan verneem ik dat heel graag!

Alvast bedankt!!!

Met vriendelijke groet,
Helma Demkes

Kees van Hest | 4-4-2009
Mijn reactie van 4-4-2009, wil ik even aanvullen met mijn e-mail adres:
info@keesvanhest.nl
Ik woonde in de Piet Heinstraat op nr 15 en heb daar gewoond vanaf ca 1939 tot ca 1950. Misschien en hopelijk zijn er mensen die daar ook in die periode hebben gewoond.
Groeten van Kees van Hest

Kees van Hest | 4-4-2009
De schoorsteen kan niet van de Witmetaal zijn, omdat ie, zoals eerder gemeld, aan het eind van de Geversdeijnootstraat stond (ik heb er zo vaak gespeeld). De schoorsteen stond achter het Nieuwe Slag, mogelijk op het terrein van Oud Rosenburgh. Overigens, ik woonde in de Piet Heinstraat op nr 15, en kan me de Columbusstraat nog heel duidelijk voor de geest halen..

Hans (Zoef) | 30-3-2009
De sfeer van deze foto's roept weer de herinneringen op van die typische geur die daar hing in de ochtendnevel door de vele stoomwasserijen die daar waren.

sjoerd | 30-3-2009
of dit de schoorsteen van de witmetaal is daar zet ik een vraagteken bij.
de witmetaal stond in het verlengde van de gevers deynootstraat.
achter de heemskerkstraat was vroeger allemaal tuindersgebied.
dus het zou ook een schoorsteen kunnen zijn van een tuinder.

wim2003 | 29-3-2009
op de achtergrond de witmetaalfabriek (aluminium) de schoorsteen althans

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1557


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!