Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Kepplerstraat, Regentesse- en Valkenboskwartier
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Ton van der Hoeven | 18-11-2018
De trouwfoto van mijn ouders is gemaakt in 1950 bij foto Susan.

Josefien Kuijvenhoven-Vollebregt | 22-5-2018
leuk, in deze straat heb ik als baby/peuter gewoond samen met mijn ouders en 2 broers vanaf mijn geboorte (geboren in de kraamkliniek op de La Reyweg, 24 dec. `54)

simone | 20-1-2018
Grappig, ik woonde rond 1977 met mijn Italiaanse echtgenoot boven de groenteboer. Het meisje van ijssalon Roma heet trouwens Lucia

Olga toet | 11-1-2018
ik denk vaak terug aan ijssalon roma
was altijd blij als we een ijsje gingen eten we wonden in de franklingstraat tot we emigreerden naar Sicilie

Lucia | 28-12-2014
Naast groenteboer v.d. Pol zat slagerij Koomen. Die was ooit van mijn opa en later van mijn oom. Mijn nichtje was ook bevriend met een dochter van Pol, Claudia. Na het overlijden van mijn oom is er een Surinaams Afhaalrestaurant gekomen Boeng. Zij zitten er nog steeds na 38 jaar.

Marja Pieters | 26-7-2014
Ik bedoel natuurlijk groentewinkel... lekker dom.

Marja Pieters | 26-7-2014
Graag wil ik even reageren op het berichtje van Marja die op de Kepplerschool heeft gezeten net als ik, ook ik heet Marja en was bevriend vanaf de kleuterschool aan de Gaslaan met Nelly van der Pol dochter van de groetenwinkel "de twee kleine ramen". Ik ben dan ook benieuwd met wie Marja bevriend was. Want het was een groot gezin uit die tijd.

Ik heb een paar jaar geleden foto`s van de school gemaakt. Ik dacht voor dat het afgebroken word heb ik nog iets ter herinnering. De kleuterschool aan de Gaslaan ook want die bestaat wonderbaarlijk nog.

Trouwens wat een heerlijke site al die leuke verhalen van vroeger is echt genieten en ben ik weer even terug in de goede tijd die ik in Den haag en Scheveningen heb beleefd!

Hans | 29-4-2013
@Rien Solcer. "Astrologie en astronomie gingen tot Keplers tijd nog hand in hand." (zie: wikipedia.org). Natuurlijk, ik had het kunnen weten: in de vroege 17e eeuw hanteerde men daartussen nog geen strikte scheiding. Als u Kep(p)ler een astroloog noemt, heeft u gelijk, net zo goed als dat ik het bij het rechte eind heb door hem een astronoom te noemen. In onze tijd neemt men astrologen in wetenschappelijke kringen niet serieus. Terecht of ten onrechte? Daarover mag iedereen zijn eigen mening hebben. In ieder geval konden eeuwen geleden astronomen een aardig centje verdienen door horoscopen voor hooggeplaatste figuren op te stellen. Ik denk niet, dat de universitair opgeleide sterrenkundigen van tegenwoordig zich met zoiets zullen bezighouden.

Overigens heb ik in mijn bijdrage van 27-4-2013 toch niet ontkend, dat de Kepplerstraat naar Johann Kep(p)ler is genoemd???

Tot slot nog even de spelling: overal waar ik zijn naam tegenkom, zie ik hem (bijna) altijd met één p gespeld staan. Deze heeft dus duidelijk de voorkeur. Maar ik geloof niet, dat we ons daar al te druk over moeten maken. In vroeger eeuwen sloeg men nauwelijks acht op een consequente spellingwijze, ook niet die van eigennamen, behalve als het Latijn in het geding was. Trouwens, in onze tijd doen massa`s mensen dat net zo min. (Helaas!).

Rien Solcer | 29-4-2013
@ Hans, Ik citeer uit het boek`` de straat waarin wij wonen``, Johann Keppler,(1571-1630), Duits astronoom en astroloog, voorloper van Newton. Hofastronoom van de Duitse keizer Rudolf II en Ferdinand II. Dus deze straat is wel degelijk naar deze persoon vernoemd in1894

Hans (Zoef) | 27-4-2013
IJssalon Roma daar was ik bijna dagelijks kind aan huis. Ik werkte aan de Regentesselaan en kwam daar dan ook langs. Stond een leuk meisje in de zaak waar ik de naam van ben vergeten. Zij had ook een zus die nog een tijdje bij ons in de zaak heeft gewerkt. Ik moet nog ergens een foto hebben die ik daar in de zaak, Roma, heb genomen.

rabbit | 27-4-2013
Correctie: Dit is Kepplerstraat vanaf de Regentesselaan, blik richting Franklinstraat, niet de Beeklaan.

Hans | 27-4-2013
@Rien Solcer. Even een correctie: Kep(p)ler was natuurlijk een astroNOOM, een geleerd sterrenkundige. Ik denk niet, dat de gemeente Den Haag astrologen (sterrenwichelaars) zoveel eer zal geven, dat er straten naar hen zullen worden genoemd...

Trudy vd Leden | 27-4-2013
Ik las net de naam Marja. Ben jij soms Marja de Jong? Als het zo is heb je bij mij in de klas gezeten met Cilia Scheurwater, Mieke vd Velden, Toosje de Bas,Mariska Riphage, Robby Mertens,Wim v Maanen, Marianne Twilt, enz Ik ken ze haast allemaal nog van naam.

Marja | 8-12-2011
Vanaf de Beeklaan liep de kepplerstraat verder daar heb ik op de lagere school gezeten 1952/53, die er volgens mij nog staat .Op de hoek Beeklaan -Kepplerstraat zat een ijssalon "Roma", daartegen over een groentenboer Van der Pol de" Twee kleine ramen " geheette . Ik was een vriendin met een dochter daarvan . Leuke tijd maar waar is deze gebleven .

rob | 18-3-2010
daar ben ik geboren boven een paardenstal

Isabel | 24-9-2009
Hans, Foto Susan, heb ik als 13 jarige gewerkt. Mocht officieel niet. Dus in de Donkere Kamer foto's ontwikkelen. Boven zat meneer Brusse Foto's te retoucheren. Een jaar later mocht ik in de winkel camera's verkopen.

Gr. Isabel
Iholt@hetnet.nl

Rien Solcer | 27-6-2009
Coos, je hebt helemaal gelijk, de straat is genoemd naar een Duits astroloog
Johannes Keppler.
Op de kaart staat het met 1 P, maar dat is fout.

coos | 27-6-2009
ik herinner me een Kepplerstraat met twee 'p's' ...................

Hans (Zoef) | 17-6-2009
In de winkel op de hoek heeft Foto Susan gezeten.

tiktak | 17-6-2009
Dit is op de hoek van de Regentesselaan kijkend richting Beeklaan

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6213


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!