Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Van der Vennestraat hoek Van Miereveltstraat gezien richting Vaillantlaan
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


dien van bommel | 29-11-2018
h
ben geboren in de snijdersstraat op nr 74 had twee zussen truus en annie welk nr heb jij gewoont ben uit huis getrouwd in 1965

Elly Smits Kruijs | 17-6-2018
Ik heb tot 1958 in de van miereveldstraat gewoont . Het laatste stuk vlak bij het badhuis om de hoek ik dacht nummer 7 of 11.
Probeer nu iets van een boek of zo te kopen uit die tijd maar nog niets gevonden. Ben nu 71 en ga binnen kort er toch eens langs om te kijken of er veel veranderd is

J Kolstee | 4-2-2018
@ Frans van Meerwijk, de Wapstad kon ik al toen ze nog in de Wapserveenstraat zaten in het gedeelte tussen de Hoogeveenlaan en de Norgstraat, vandaar ook de naam de WAPstad, ik meen me te herinneren dat ze in de 80er pas naar Rijswijk gegaan zijn, inmiddels bestaat dit bedrijf niet meer en zijn samengegaan met de Houtloods op de Loosduinseweg. Op deze foto heb ik als Kind m,n grootouders vaak bezocht, die woonden toendertijd in de David Blesstraat, ergens links als ik me goed herinneren kan.

maria | 4-2-2018
Leuk hoor al die oude foto`s. Zelf woonde ik met mijn familie in de Snijdersstraat, het gedeelte tegen de markt aan. Het was in die jaren 60/70 een familie straat neven nichten ooms tantes oma/opa.
Hele families woonde toen bij elkaar. Je kende ook iedereen in de straat. Heerlijk om er aan terug te denken.


Roy Rietbroek | 20-4-2015
Mijn ouders op de hoek tegenover banketbakker Blessinga vanaf 1953 Rietbroek Mode, later iets verderop een dubbele winkel tot de sloop kwam, waar nu het parkje is!

Astrid Hermeling | 13-1-2015
Leuk de foto van de v.d Vennestraat. Heb mijn jeugd in de Snijderstraat gewoond en heb de fam de Koster nog gekend. Zelf heb ik bij de fam Huizenga in de supermarkt gewerkt. Mijn oom had het cafe op de hoek van de snijderstraat

ronald de koster | 6-8-2014
Ben geboren (1963) en opgegroeid in de Van Miereveltstraat (de straat linksvoor), net als mijn vader. Mijn vader`s familie heeft ook lang in de Snijderstraat gewoond. Mijn opa had daar een duiventil; die keek weer uit op die van zijn vriend Blok. Die woonde links, ongeveer t.h.v. waar de foto is gemaakt. Herken de straat nog als gisteren. Rechts idd de bakker en de "supermarkt" van Huizinga. Daar moest ik schellevis halen voor de katten van mijn tante. En bij de sigarenboer een pakje Hunter-sigaretten. Bij de slager haalden we "rooie soep" met balletjes en bij Dopmeijer een lekker Russisch eitje. En natuurlijk -net als zovelen- "op de kit gezeten"! Na het intikken van ruitjes of het pikken van stopverf bij de glazenmaker... Jammer-jammer dat het allemaal weg en over is.

Tiktak | 11-5-2013
Tegen over de Honthorststraat had je drogisterij en op de hoek van de van de Neerstraat had men een apotheek en daarnaast een Chinees eethuis, waarvan een gedeelte van zijn zaak een modeltreintafel stond.
Zelf woonde ik in de van de Neerstraat 209 zo`n vijftig jaar geleden, op zolder had ik ook een grote modeltreintafel (fleismann), maar ik moest de zolder delen met de kolenkast en met mijn vader zijn duiventil, het enigste had ik nu nog heb zijn de treinen en die doe ik voor geen goud weg, het is een blijvende herinnering aan die goede oude tijd.

Frans van Meerwijk | 11-5-2013
Ahh, menigeen loopt achter het meisje met de Strik aan
Leuk al die extra info...
(En volgens mij heb ik hier ook al eens foto`s langs zien komen, van die tram, die twee harde Weenertjes ging halen...
(Dat was toch ruzie tussen HTM en de Vuilophaaldienst?)

peter | 11-5-2013
tegenover het politie buro ( in de volksmond de kit) had je een banketbakker blesinga waar in oktober 1959 een tram van lijn twaalf naar binnen reed na een aanrijding met een vuilniswagen ,als je de richting van dat meisje met strik op zal gaan lopen in de richting van het hobbemaplein kwam je tal van winkeltjes tegen op de hoek van de snijdersrtaat een kroeg aan de overkant een sigaarenboer iets verder een slager, broodjeszaak dopmijer waar je nog een gewoon broodje halfom en een broodje uierboord (broodje tiet ) kon krijgen, dan een kapperzaak ries en daarnaast de sierkunst het winkeltje van de heer schoenmaker .

John VanderKley | 9-5-2013
Daar is het politie bureau waar mijn vader , mij en mijn broer een paar keer moest komen ophalen op markt dagen , en dan moesten we hard voor zijn fiets uit naar huis rennen anders kregen we een schop onder onze kont

Koos van der Kolk | 8-5-2013
Het Haags Gemeentearchief (HGA) dateert de foto ca. 1935 (HGA 5.18935). Zelf bezit ik deze foto met een poststempel uit 1942. De foto van HGA laat bij een vergroting van 100% tegen de achtergrond van de gevels zowel de rozetten van de bovenleiding (laag) als van de straatverlichting (hoog) zien. Midden in het beeld zijn ook, zij het flauw, enkele hangende lantaarns van de straatverlichting te onderscheiden. Overigens is de plaatsaanduiding van HGA onjuist, deze dient Van Miereveltstraat te zijn.

Cor Nieuw Vennep | 8-5-2013
@Hans Klomp. Ik denk toch 16.11 uur `s middags

Rien Solcer | 8-5-2013
Er moet staan : lijkt mij niet logisch

Rien Solcer | 8-5-2013
Ik kan op de foto geen lantaarnpaal ontdekken, of hingen deze aan een kabel van gevel naar gevel, dan zie je ze niet vanwege de felle hemel. Het lijkt mij logisch i.v.m. de bovenleiding, die ook al aan de gevels hing.

fred(je) | 8-5-2013
Mijn vader en ik hadden op zolder in de v/d Neerstraat 24 m2 spoorbaan,betonnen viaduct/waterval enz,meeste artikelen gekocht bij schoenmaker (hij is nu ruim in de tachtig en slecht ter been )

Hans Klomp | 8-5-2013
Gezien het ontbreken van auto`s en de kleding van de fietster schat ik dit in omstreeks 1948-1950 om 16.10 `s-middags.

coos | 8-5-2013
Aan het soort letter onderaan de foto schat ik deze foto uit de jaren vijftig vorige eeuw.

Frans van Meerwijk | 8-5-2013
@Cor Nieuw Vennep:
Sorry, ik wil beslist niet denigrerend zijn, maar menigeen heeft het over "het winkeltje" van Mijnheer Schoenmakers: zondermeer een tram- en waterlijnmodelletjeswalhalla, een bedevaartsplaats maar geef toe: groot was het niet bepaald en het stond BOMVOL... En dat was nou juist de charme. Het doet mij denken aan mijn oude parttime werkgever Merkelbach in Amsterdam, De Wapstad op de Huis te Landelaan (de nieuwe winkel ken ik nog niet), de Houtloods op de Loosduinse Kade, talloze modelspoorwinkels in Duitsland en de beurs van Houten...
Ze hebben heel veel, zo niet ALLES, maar verkwanselen geen geld aan design! Het personeel bestaat voor een groot gedeelte uit hobbyïsten met vaak een encyclopedische kennis en vooral het besef, dat de vaste klant die 20 x €5 uitgeeft uiteindelijk belangrijker is dan die ene, die ""toevallig ff binnenloopt en €100 achterlaat"...

Verder: jazeker: tramrails voor lijn 12... (zijn ook al mooie foto`s van langsgekomen)

trammetje | 8-5-2013
Hier is zijn web site van Schoenmaker en is in Voorschoten en niet Leidschendan

http://www.trammodel.nl/

Leo | 8-5-2013
@ Frank. Hij leeft inderdaad nog en doet nog wat in modelbouw in Leidschendam

Frank Faber | 8-5-2013
Ik heb bij de heer Schoenmaker ook heel wat geld uitgegeven aan modeltrams, dat was midden jaren `80. Leeft hij eigenlijk nog? Later kocht ik treinmodellen bij de Schoutenhoek te Zoetermeer, maar daar hadden ze bij mijn weten geen modeltrams.

Deze foto moet in elk geval van begin vorige eeuw zijn, te oordelen naar het straatbeeld.

Coris | 8-5-2013
@tokke.Inderdaad de tramsporen van lijn twaalf,Als kind zijnde,stapte we hier op om met de speciale kinder tram naar de duinen te gaan(de groepen).
Naat het politie bureau,natuurlijk de brandweer.En zie links de kinderen nog op straat spelen

Voogd | 8-5-2013
Datum?
Ja lijn 12. Jammer dat die weg is, vond het een prachtroute.

Wil Veltman | 8-5-2013
Rechts op de foto het politiebureau,
Hmmmmmmmmmmm, heb ik nog wel herinneringen aan, (ongeveer 1964)
zoals, kerstbomen rausen, de kolenloods.

tokke | 8-5-2013
is bij iemand bekend of dat de sporen waren van lijn 12?

hansje | 7-5-2013
Ja,Schoenmakers was ook voor mijn broer en mij een vaste zaterdag visite.
Zijn zoon Martin was een beetje langzaam,maar een aardige jongen.
Ik heb daar menige gulden aan model autos en zo gespendeerd.Er was altijd een Cortina GT met Engelse nummerplaten dichtbij geparkeerd.Schoenmaker zelf had een Opel Kadett kombi in de late60er jaren.

LEO | 7-5-2013
@ Fred(je) en Frans. Ik heb er wel ervaring mee
Heb er begin 70er jaren enkele jaren als rijwielsurveillant gewerkt.
Was een fantastische tijd tussen al die "schillewijkers"
Gastvrij en echt niet zo politievijandig als werd verondersteld.
Vond het jammer dat ik werd overgeplaatst naar de Jan Hendrikstraat.
Uiteraard "legden" we wel eens aan bij Schoenmaker.

Cor Nieuw Vennep | 7-5-2013
@Frans van Meerwijk. Loop dat meisje met die strik achteerna zo`n ca. 100 meter. Dus rechts achter de fotograaf richting Hobbemaplein was de WINKEL van Mijnheer Schoenmaker.!

Frans van Meerwijk | 7-5-2013
Hmm, ervaring met die locatie?

Allemaal voltooid verleden tijd, helaas... Waar moet ik nou dat winkeltje van Mijnheer Schoenmaker zoeken? (Al zou het best kunnen, dat dat er ten tijde van de foto nog niet was...)

fred(je) | 7-5-2013
rechts achter het meisje met strik het POLITIE bureau.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2592


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!